الأندلس العقارية تتوج بجائزة أفضل مطور عقارات فاخرة

الأندلس العقارية تتوج بجائزة أفضل مطور عقارات فاخرة
TT

الأندلس العقارية تتوج بجائزة أفضل مطور عقارات فاخرة

الأندلس العقارية تتوج بجائزة أفضل مطور عقارات فاخرة

توجت الأندلس العقارية بجائزة أفضل مطور عقارات فاخرة بالمملكة العربية السعودية لعام 2023 المقدمة من شركة لكجري لايف ستايل اورود تقديراً لأدائها وكفاءتها في قطاع السوق العقاري ويأتي هذا الاستحقاق استمراراً للأداء الناجح لأعمال الشركة.
وتعتبر الأندلس العقارية إحدى الشركات الرائدة في مجال الاستثمار والتطوير العقاري وتمتلك عددٍ من المشاريع الكبرى المنتشرة بالمدن الرئيسية في السعودية. وتأكيداً لريادتها تسعى دائماً إلى تطوير وتشغيل مجموعة من الوجهات الفريدة والعصرية الحديثة لترسيخ مكانة محفظتها من مراكز التسوّق لتكون الوجّهة المفضلة للزوّار وأفراد المجتمع. وقد نجحت الشركة في تعزيز ولاء المستهلكين ورفع معدلات تردد الزوّار على مراكزها التجارية وخلق قيمة مستدامة بفضل ما وفرته من مقومات وإمكانيات مدعومة بتجربة عملاء فعّالة.



Ruslar bankalara hücum etti: Likidite sorunları artabilir

Fotoğraf: TASS
Fotoğraf: TASS
TT

Ruslar bankalara hücum etti: Likidite sorunları artabilir

Fotoğraf: TASS
Fotoğraf: TASS

Ruslar, Kremlin'in savaşın finansmanı için hesaplara el koyabileceği endişesiyle bankadaki paralarını çekiyor.

Washington Post'un haberine göre Ukrayna'nın, Rus enerji altyapısını hedef alan drone saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle Moskova yönetiminin mevduatlara el koyabileceğine yönelik endişeler artıyor.

Rusya Merkez Bankası verilerine göre banka hesaplarından ağustosun ilk iki haftasında yaklaşık 286,4 milyar ruble (yaklaşık 161 milyar TL) çekildi. Bu miktar temmuzda 621,7 milyar ruble (yaklaşık 350 milyar TL), haziranda ise 383,2 milyar rubleydi (yaklaşık 215 milyar TL).

Yıl başından bu yana çekilen toplam para ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği ilk yılda sistemden çıkan 2,10 trilyon rubleyi (yaklaşık 1,2 trilyon TL) şimdiden aştı.

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın üst düzey yöneticisi Taras Skvortsov, bu yılki toplam para çekme tutarının, işgalin ilk yılındaki miktarın neredeyse iki katına ulaşabileceğini öngörüyor. Çıkışların sürmesi halinde bankacılık sektöründeki likidite sorunlarının ağırlaşacağı uyarısında bulunuyor.  

Eski Rusya Merkez Bankası danışmanı Alexandra Prokopenko, sözkonusu durumun bankacılık sistemine duyulan güvenin zayıfladığını gösterdiğini söylüyor. Prokopenko, hükümetin hesaplara el koymasının düşük ihtimal olduğunu ancak para çekme işlemlerine sınırlama getirilebileceğini savunuyor.

Şirketler de paralarını Rusya dışına çıkarmaya çalışıyor. Rusya Merkez Bankası verilerine göre 2026'nın ikinci çeyreğinde ülkeden 800,5 milyar rubleden (yaklaşık 450 milyar TL) fazla para transfer edildi.

Adının paylaşılmaması şartıyla konuşan Moskovalı bir iş insanı "Yapabilen herkes parayı ülke dışına çıkarmaya çalışıyor. Fakat bu gittikçe zorlaşıyor" diyor. Firmaların ve yöneticilerin, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan'da aracı kurum hesapları açarak sermayeyi Rusya dışına taşıdığını ifade ediyor.  

Ukrayna'nın, enerji altyapısının yanı sıra "Rusya'nın Amazon'u" diye anılan e-ticaret devi Wildberries'in depolarına düzenlediği saldırılar da büyük yankı uyandırıyor.

Kiev güçleri 18 Temmuz'dan bu yana firmaya ait 20'den fazla depoyu vurdu. Bazı ekonomistler 6 milyar dolardan fazla malın yok edildiğini ve Wildberries altyapısında 3 milyar dolardan fazla hasar oluştuğunu söylüyor.

Rus devletine ait kalkınma bankası VEB'in başekonomisti Andrey Klepaç'ın, Ukrayna savaşını eleştiren konuşmasının gündeme gelmesinin ardından görevden alınması da dikkat çekmişti. Klepaç, mayısta bir ekonomi forumunda yaptığı ancak kamuoyuna geçen hafta yansıyan açıklamasında, Ukrayna'ya karşı yürüttüğü yıpratma savaşı nedeniyle Rus ekonomisinin geri kalacağını söylemişti.  

Independent Türkçe, Washington Post, Telegraph, TASS


Evde Tek Başına geri mi dönüyor?

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

Evde Tek Başına geri mi dönüyor?

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

Macaulay Culkin, Hollywood'un etkili yetenek ajansı CAA'yle sözleşme imzaladı. Bu hamle, oyuncunun Evde Tek Başına (Home Alone) serisine geri döneceği yönündeki spekülasyonları artırdı.

Tom Cruise ve Jennifer Lawrence gibi isimleri de bünyesinde barındıran Creative Artists Agency (CAA) eğlence sektörünün en güçlü ajanslarından biri.

CAA, Instagram'da yaptığı paylaşımda Culkin'in yeni müşterisi olduğunu doğrulayarak, 45 yaşındaki oyuncunun "John Hughes'un klasik filmleri Evde Tek Başına ve Evde Tek Başına 2'deki ikonik Kevin McCallister rolüyle tanındığını ve bu rolüyle Altın Küre'ye aday gösterildiğini" belirtti.

Bu ses getiren hamle, People'ın geçen ay Disney'in serinin yeni filmi üzerinde çalıştığını ve Culkin'in rolünü yeniden canlandırmasının beklendiğini bildirmesinin ardından geldi.

Bir kaynak dergiye yaptığı açıklamada, yeni film fikrinin Culkin'den geldiğini belirterek, "Henüz çok erken aşamada, çok erken. Ortada sadece bir fikir ve Disney'den neredeyse yeşil ışık var" demişti.

Disney, Macaulay'in fikrini çok sevdi ve herkes bunun gerçekleşmesini istiyor.

The Independent, yorum için Disney'le iletişime geçti.

Geçen yıl kasımda Culkin, "Macaulay Culkin ile Nostaljik Bir Gece" turnesi sırasında olası bir devam filmi fikrinden açıkça bahsetmişti.

Oyuncu, Long Beach'teki etkinlikte şunları söylemişti:

Şöyle bir fikrim vardı, ya dul ya da boşanmış biriyim. Bir çocuk yetiştiriyorum ve bunun gibi şeyler. Çok çalışıyorum ve yeterince ilgi göstermiyorum, çocuk da bana güceniyor ve sonunda beni kapının dışında bırakıyor.

Ocak ayında Culkin, 71 yaşında hayatını kaybeden Evde Tek Başına filmindeki rol arkadaşı Catherine O’Hara için taziye mesajları yayımlamıştı.

Culkin sosyal medya paylaşımında, "Anne. Daha fazla zamanımız olduğunu sanıyordum" diye yazmıştı.

Daha fazlasını istedim. Yanında bir sandalyede oturmak istedim. Seni duydum. Ama söyleyecek çok daha fazla şeyim vardı. Seni seviyorum. Sonra görüşürüz.

Nielsen izlenme rakamlarına göre Evde Tek Başına, son 4 aralık ayının üçünde, televizyon ve dijital platformlarda en çok izlenen Noel filmi oldu.

Geçen yıl, Birleşik Krallık'ın (BK) en sevilen Noel filmi anketinde birinci sırada yer almıştı.

Bulgular hakkında yorum yapan Britanya Film Sınıflandırma Kurulu (BBFC) Başkanı David Austin, aile dostu anlatıların kalıcı çekiciliğinin altını çizmişti.

Austin şu ifadeleri kullanmıştı:

Evde Tek Başına'nın BK'nin en sevilen Noel filmi seçilmesiyle birlikte son araştırmamız, yürek ısıtan, aile dostu hikayelerin ulusun Noel'de izleme geleneklerinin kalbinde yer almaya devam ettiğini ortaya koyuyor. BBFC, bu tatil sezonunda her hanenin güvenle izleme seçimleri yapmasına yardımcı olmak için yaş derecelendirmeleri ve içerik tavsiyeleri sağlamaya kararlı.

Independent Türkçe


عراقجي يبحث مع عاصم منير المسار الدبلوماسي

وزير الخارجية الإيراني عباس عراقجي مجتمعاً بقائد الجيش الباكستاني المشير عاصم منير في طهران في 23 مايو (إ.ب.أ)
وزير الخارجية الإيراني عباس عراقجي مجتمعاً بقائد الجيش الباكستاني المشير عاصم منير في طهران في 23 مايو (إ.ب.أ)
TT

عراقجي يبحث مع عاصم منير المسار الدبلوماسي

وزير الخارجية الإيراني عباس عراقجي مجتمعاً بقائد الجيش الباكستاني المشير عاصم منير في طهران في 23 مايو (إ.ب.أ)
وزير الخارجية الإيراني عباس عراقجي مجتمعاً بقائد الجيش الباكستاني المشير عاصم منير في طهران في 23 مايو (إ.ب.أ)

أفاد التلفزيون الرسمي الإيراني، الأربعاء، بأن وزير الخارجية عباس عراقجي أجرى اتصالاً هاتفياً مع قائد الجيش الباكستاني عاصم منير، تناول آخر التطورات الإقليمية والمساعي الجارية لدفع الحلول السياسية والدبلوماسية.

وذكر أن الجانبين بحثا تطورات المسار الدبلوماسي وسبل تعزيز المشاورات والتعاون، في وقت تتعثر فيه الجهود الرامية إلى إعادة إيران والولايات المتحدة إلى المفاوضات.

وجاء الاتصال غداة إعلان الرئيس الأميركي دونالد ترمب أنه «لا توجد أي محادثات أو نقاشات جارية أو مقررة» مع طهران، مؤكداً استمرار الحصار البحري، وأن مضيق هرمز «مفتوح ويعمل بشكل طبيعي».

وفي المقابل، قال كبير المفاوضين الإيرانيين محمد باقر قاليباف إن المضيق سيظل مغلقاً حتى ترفع الولايات المتحدة الحصار عن الموانئ الإيرانية والعقوبات النفطية، وتفرج عن الأصول المجمدة، وتنهي التهديدات والعمليات العسكرية على جميع الجبهات.

وانقضت، الاثنين، فترة الستين يوماً التي حددتها مذكرة التفاهم الموقعة في 17 يونيو للتوصل إلى اتفاق أوسع بشأن البرنامج النووي والعقوبات، من دون تسوية. وقال ترمب إنه لا يعتزم تمديدها.

وفي الوقت نفسه، نقلت وكالة «فارس» التابعة لـ«الحرس الثوري» عن مستشار المرشد الإيراني محمد مخبر، الثلاثاء، أن طهران لا تزال منفتحة على الحوار مع الولايات المتحدة، لكنها لا تخلط بين «التفاوض والاستسلام».