الشرق الأوسط

الرئيسية > ARAP DÜNYASI > ​Kürt yetkili: DEAŞ unsurları için yeterli hapishane yok

رابط المصدر: https://aawsat.com/node/1597151

1597151
Paris/Şarku’l Avsat
"ARAP DÜNYASI","Ortadoğu","Suriye"
83
Mon, 18 Feb 2019 15:18:53 +0000
https://aawsat.com/node/1597151
https://aawsat.com/node/1597151
​Kürt yetkili: DEAŞ unsurları için yeterli hapishane yok
article
ar
[1] [2] [3] [4]
A
A

​Kürt yetkili: DEAŞ unsurları için yeterli hapishane yok

الاثنين - 13 جمادى الآخرة 1440 هـ - 18 فبراير 2019 مـ
DEAŞ’ın son kalesi olan Bagoz ilçesinden kaçan kadınlar (AFP)
Paris/Şarku’l Avsat
SDG yetkilisi, Suriye’nin kuzeyindeki kontrol altında tuttukları bölgelerde, terör örgütü DEAŞ unsurları için yeterli cezaevlerinin bulunmadığını açıkladı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulkerim Ömer konu ile ilgili Reuters’a yaptığı açıklamada, cezaevlerinde tutuklu 800 DEAŞ’lının bulunduğunu belirtti. Abdulkerim Ömer ayrıca, yerlerinden edilmiş kişiler için kurulan kamplarda militanların eşlerinden 700 kadın ve bin 500 çocuğun bulunduğunu söyledi.

Ömer açıklamasında her gün yeni tutuklular ve akrabalarının da bölgeye geldiğini belirterek, tutukluları serbest bırakmayacaklarını, vatandaşı oldukları ülkelerin onları geri almaları için sorumluluk almaları gerektiğini vurguladı.

أخبار ذات صلة




اضغط هنا للطباعة.